luni, 25 decembrie 2017

În așteptarea moșului!

Crăciunul pentru mine este despre bucuria de a redeveni din nou copil, despre a dărui,  despre a ierta și a fi mai buni! 
De la mama și bunica am împrumutat dragostea pentru colinde, pentru împodobit casa (mai nou "decorat" 👵), pentru pregătit cina festivă și întâmpinat oaspeți! Și da...  e magic...😇😍
 Momentul în care toată familia se adună la masă, cu mâncarea delicioasă a mamei, cu glumele și buna dispoziție a tatei! 
Momentul în care pregătirile sunt la fel de minunate ca și sarbatoarea în sine.
Momentul când afară e zăpadă, iar casa miroase a bunătăți.
Zăpadă... 😕nu a fost să fie anul acesta, dar tot îl așteptăm pe moșul cu arome colorate, poate ne aduce și niște fulgi când vine!

Din toate rețetele de biscuiți de Crăciun ne-au căzut cu tronc aceștia. Se pregătesc destul de simplu, sunt ușor moi în interior și crocanti la exterior, iar aroma lor ademenește până și vecinii!

Am folosit :

  • 200g dovleac copt
  • 100g unt
  • 200g faină integrală
  • 2 linguri miere
  • 1 linguriță scorțișoară
  • 1/2 linguriță ghimbir uscat
  • 1/2 linguriță nucșoară

Se râșnesc condimentele! În robotul de bucătărie se pun: dovleacul, untul moale, mierea, scorțișoara, ghimbirul, nucșoara! După ce am mărunțit bine toate ingredientele am adăugat făina! Coca obținută se lasă la frigider aproximativ 30 minute!  Se întinde aluatul între 2 foi de copt (grosimea de 0,5 cm). Se decupează!  Biscuiții se coc 15-20 minute la 180℃. Se decorează (sau nu 👌)!
Moșul i-a servit cu ciocolată caldă: lapte de migdale îndulcit cu curmale și carob!

                              Craciun fericit,  dragilor!









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Brioșe vegane cu caramelă și cremă de caju!

     Bine ai venit 2019! Zic eu ca acesta este anul în care vom mânca cu toții mai sănătos! Nu neapărat vegan dar cu siguranță conștient...