Baza cheesecake-ului o puteți face în 2 moduri!
1. 200g biscuiți de amestecă cu 80g unt topit, se tasează bine pe fundul tavei cu mâinile sau cu ajutorul unui pahar și se coace 10 minute la 180℃.
2. În robotul de bucătărie punem următoarele ingrediente :
- 1 ceașcă migdale (aprx 60g)
- 1 ceașcă ovăz (aprx 60g)
- 1/2 ceașcă fulgi de cocos
- 1 ceașcă făină integrală de secară (aprx 60g)
- 1 lingură zahăr de cocos
- 100 g unt
Aluatul rezultat îl presăm bine în tava cu inel detașabil în care am asternut prealabil hârtie de copt! Coacem 10-15 minute la 180℃.
Eu prefer varianta 2, pentru că cu greu gasesc în comerț biscuiți fără margarină, ulei de palmier sau alte crocobauri. Desigur îi puteți pregăti acasă, asta ar fi o soluție optimă!
Urmează cheesecake-ul propriu-zis!
În vasul blenderului am pus:
- 450 g brânză de vaci
- 300 g frișcă 35-40% grăsime
- 2 ouă de casă
- 3 linguri zahăr de cocos
- 2 linguri făină de grâu albă
- Vanilie
Am mixat 2-3 minute, până am obținut o compoziție omogenă, asemenea iautului grecesc, pe care am turnat-o deasupra primului strat și am dat din nou la cuptor pentru 1 oră la 150℃.
Intre timp am pregătit caramela! My favourite part😍😍😍
Am folosit:
- 100g zahăr alb
- 100g frișcă 35-40%
- 50 g unt
Am turnat zahărul într-un vas cu fundul gros și l-am pus la foc mediu până a căpătat o culoare brună-roșcată! Acum e momentul să adăugăm frișca! Atenție mare fiindcă zahărul va începe să facă bule și să sară în părti! E ok 👌. După ce am încorporat frișca, adăugăm untul și lasam sa se răcească! Aici las un video cu pași de urmat!
Scoatem cheesecake-ul din rolă, dar îl lăsăm să tava cu inel detașabil pâna la răcirea completă! Ideal ar fi să stea la rece vreo 4 ore măcar, sau peste noapte.
Turnăm caramela peste cheesecake și decorăm apoi devorăm!
Să aveti pofta!
Arată extraordinar! Cind incepi sa lucrezi la comandă ma anunți! Vreau sa gou primul client :)
RăspundețiȘtergere