De ziua internațională a veganilor vreau să împărtășesc cu voi rețeta celui mai delicios carrot cake din lume. Pentru că noua ne place morcovul🥕😀 . Săptămânal în familia noastră se consumă 2-3 kg de morcovi, asta face cam 130 kg anual. Nu e deloc surprinzător că îl adăugăm în foarte multe rețete și chiar deserturi. Și nici faptul că checul cu morcovi a fost mereu desertul meu favorit😍. Cu aromă nemaipomenită, consistență ușor umedă, gust inconfundabil și... vegan (deși nu-mi place cuvântul, trezește multe controverse de fiecare dată... prefer să fie "de post").
De-a lungul timpului am încercat o mulțime de variante a acestui chec, și lăsând modestia la o parte, asta e de departe cea mai bună și sănătoasă! Fiindcă eu cred cu tărie că putem avea o alimentație echilibrată fără a renunța la micile plăceri "vinovate". E important pentru noi, adulții, dar mai ales pentru copii, să oferim corpului energia necesară fără a apela la produse cu exces de zahăr, coloranți și conservanți sintetici. Pentru asta vă invit să vă descoperiți talentele ascunse și să gătiți această minunată prăjitură! Cei dragi vor aprecia cu siguranță!
Pentru blat vom folosi:
- 1,5 cană (200ml) făină integrală de secară (sau grâu sau ovăz)
- 1/2 cană migdale măcinate (sau nuci grecești)
- 1/2 cană cocos răzuit
- 2 morcovi medii dați prin răzătoarea mică
- 4-5 linguri sirop de agave (sau alt îndulcitor)
- 1 cană nectar de mere (stors prin presare la rece )
- 1/2 cană ulei de cocos topit
- 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu
- 1 lingură suc de lămâie
- 1 linguriță rasă ghimbir uscat
- 1 linguriță rasă nucșoară
- 1,5 linguriță scorțișoară
Pentru cremă (varianta tradițională):
- 250 g mascarpone
- 125 g iaurt grecesc 10 %
- 1 lingură miere de albini sau sirop de agave.
- 1 cană nuci caju hidratate peste noapte
- 2 linguri ulei de cocos
- 1 lingură miere de albini sau sirop de agave
- 1 lingură suc de lămâie.
Într-un vas am amestecat toate ingredientele pentru blat (nu contează ordinea). Iese un aluat lipicios, destul de solid pe care l-am pus cu lingura, în tava tapetată cu hârtie de copt. Se coace în rolă 35-40 minute, sau până trece testul scobitorii! După racirea completă se aplică crema!
Preferatul meu !!! 🍰🍰🍰
RăspundețiȘtergereGreat minds think alike 😀
RăspundețiȘtergere