luni, 23 octombrie 2017

Mousse de ciocolată

Orice e bun dacă e făcut din ciocolată!
     Exact la asta m-am gândit când am descoperit acum jumătate de an o rețetă de spumă de ciocolată care avea ca ingredient principal apa în care a fiert năutul, sau aquafaba cum i se mai spune. Curioasă din fire, dar și sceptică am zis să încerc și am rămas foarte impresionată cât de bună a ieșit! Am mai experimentat de câteva ori, suficient cât să o adaptez la ingredientele pe care le avem în casă. Fiind prea bună și "lipsită de păcate", fără ou, făină și fără mare efort pentru a o pregăti, a intrat ușor în topul preferințelor mele 😉.
     Puteți opta pentru aquafaba din conservă sau pregătită în condiții de casă. Pentru asta năutul se spală și se lasă în apă peste noapte. Dimineața se pune la fiert. După circa 30 minute se schimbă apa atât cât sa acopere cu vreo 4 cm năutul.  După aproximativ încă 40 minute (când năutul este fiert) se scurge și se lasă la răcit.

Pentru mousse-ul "ciocolatos" ingredientele au fost următoarele:

Un pahar aquafaba
50 g ciocolată neagră
1 lingură cacao (sau carob)
1 lingură unt de cocos
Indulcitor (de obicei pun stevia, dar merge la fel de bine și mierea sau siropul de agave...)
Vanilie (opțional)

     Aquafaba se bate cu mixerul până se obține consistența unei bezele! Separat se topește ciocolata și se amestecă cu untul de cocos, cacao, stevia. Cu ajutorul unei spatule încorporăm restul ingredientelor amestecând continuu. Spuma obținută o punem în forme și o lăsăm la frigider pentru minim 3 ore, timp în care ea se întărește ușor și capătă consistența unui mousse.
Simplu, delicios, economic!
Să aveți poftă!





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Brioșe vegane cu caramelă și cremă de caju!

     Bine ai venit 2019! Zic eu ca acesta este anul în care vom mânca cu toții mai sănătos! Nu neapărat vegan dar cu siguranță conștient...