Ciocolata din comerț oricât de bună și ademenitoare ar părea nu este potrivită pentru cei mici. Consumul de pudră de cacao nu este recomandat copiilor din cauza conținutului ridicat de cafeină și teobromină, stimulente puternice a sistemului nervos. Iar zahărul 😁😁... zahărul nu face bine nimănui... nemaivorbind de alte ingrediente ca înlocuitori ai untului de cacao, arome sintetice sau derivați din soia modificată genetic. De aia trebuie să explicăm copiilor că ciocolata e un aliment care se mănâncă în cantități mici și să dăm preferință ciocolatierilor artizani, care gătesc din ingrediente naturale.
Sau să învățăm să o pregătim acasă!
Pentru circa 25 ciocolate avem nevoie de:
- Unt de cacao - aproximativ 100g
- Unt de cocos (opțional) - 50 g
- Carob (pudră de roșcove) - 1-2 linguri pline
- Îndulcitor (eu folosesc stevia, dar dacă alegeți să adăugați curmale sau stafide, puteți exlude îndulcitorul cu siguranță)
- Restul ține doar de imaginația și preferințele fiecăruia! Vanilie, scorțișoară, nuci grecești, migdale, caju, semințe de chia, cânepă, floarea soarelui, stafide, curmale, prune uscate, hrișcă germinată, superalimente... Și multe alte posibile ingrediente în cele mai variate și cuceritoare combinații.
Deci se topește untul la baie de aburi sau într-un vas termorezistent în cuptor. Se adaugă carobul și stevia și se amestecă bine până la omogenizare. Se pun și restul ingredientelor: unele intregi (seminte), altele mărunțite (nuci, fructe uscate...). Se toarnă compoziția în forme de silicon și se pune la rece (frigider sau congelator) până se întărește!
E un desert iubit atât de copii cât și de adulți! În dependență de ce umplutură alegeți să puneți, ciocolata dvs va fi de fiecare dată diferita si delicioasă!
Să aveți poftă!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu