luni, 16 octombrie 2017

Guilt free oreos

    

     Mereu mi-au plăcut deserturile cu cremă și cred că acest obicei l-am transmis și fiului meu cu laptele matern! Și degeaba mami îi dă alimente sănătoase, dacă el vrea ceea ce mănâncă "toți". Noroc că mami e descurcăreață... după multe căutări,  încercări dar și eșecuri... Voila: guilt free oreos!!!  De fapt sunt și egg free și dairy free și lunch free 😂😂 (dacă tot am gătit desertul toată dimineața, am rămas fără prânz... Mi se întâmplă de fiecare dată când gătim cu Ștefan împreună.) Sunt ușor de preparat, cu puține ingrediente și simplu de adaptat atât pentru mami cea "dependentă de dulciuri" (shhh don't tell anyone 😀), cât și pentru copii sau sau chiar bebeluși sub un an.

Pentru biscuite propriu zis am folosit:

  • 1 ceașcă stafide înmuiate peste noapte (se potrivesc de minune și prunele uscate sau curmalele)
  • 1 ceașcă făină de ovăz (asta am avut eu, dar merge perfect și cu făină de cocos sau migdale)
  • 2 linguri pline ulei de cocos
  • 2-3 linguri cacao (sau carob)
  • Vanilie (jumătate de pastaie)

Pentru cremă:

  • 1 ceașcă nuci caju (hidratate minim 4 ore, eu le las peste noapte)
  • 2 linguri ulei de cocos
  • 1 lingură miere sau orice alt îndulcitor place inimii voastre (sau deloc...  biscuitele e suficient de dulce, după mine)
  • Vanilie
  • 1-2 linguri suc de lămâie (opțional).

     Mixăm într-un blender sau robot de bucătărie toate ingredientele pentru biscuiți, până obținem o masă omogenă și destul de solidă!  O lăsăm la frigider pentru 20-30 min,  sau la congelator pentru 10 min. Punem "aluatul " între două foi de copt, îl întindem cu sucitorul (partea preferată a lui Ștefan) apoi decupăm biscuiții cu o formă rotundă!
     Tot în blender am pus ingredientele pentru cremă și am procesat până mi-a ieșit o cremă fină și aromată!
A rămas partea creativă: peste biscuite se pune crema și se acoperă cu alt biscuite! Eu am folosit un sac de cofetărie, dar se pune ușor și cu o linguriță!  Ies aproximativ 20 bucăți, din aceste cantități. Se dau la frigider aranjați frumos pe o tavă.

     Și se servesc... Cu cafea 😍... Repede...  Cât tati mai e la servici ( e și el fan înrăit dulciuri).






Să aveți poftă!

2 comentarii:

Brioșe vegane cu caramelă și cremă de caju!

     Bine ai venit 2019! Zic eu ca acesta este anul în care vom mânca cu toții mai sănătos! Nu neapărat vegan dar cu siguranță conștient...