miercuri, 14 martie 2018

Tort de post pentru mama


     
     E martie în sfârșit! Chiar dacă timpul de afară întârzie să ne bucure, nu a rămas mult până atunci 🤗. 
În această perioadă creștinii sunt deja în plin post și în așteptarea Paștelui. Și, deși, eu am o atitudine specială față de religie, mama mea respectă postul an de an... Așa a făcut și mama ei și bunica și probabil și bunica bunicii! Și de 8 martie i-am pregătit un tort raw vegan cu ciocolată și portocale! Deosebit de aromat, simplu de pregătit, și cel mai important: pe placul mamei mele! 🙌🙌🙌😀

Ingrediente pentru baza tortului: 
  • 1 ceașcă migdale ( aprx 60g) 
  • 1 ceașcă nuci grecești (aprx 60g) 
  • 7-8 curmale deshidratate mari, moi 
Ingrediente pentru "blatul" superior:
  • 300g nuci caju hidratate peste noapte 
  • jumătate pahar ulei de cocos topit
  • 1-2 linguri miere 
  • 1-2 linguri cacao 
  • Sucul de la o portocala medie (se poate înlocui cu jumătate de pahar de lapte vegetal sau apă) 
  • 3-4 picaturi ulei esențial de portocale (opțional, sau se poate înlocui cu coajă rasă de portocală)
În vasul robotului de bucătărie am pus ingredientele pentru baza tortului si le-am mărunțit până am obținut o compoziție lipicioasă (nu e musai să fie omogenizată bine). 
Într-o tavă cu inel detașabil sau de silicon punem amestecul si presăm bine cu o lingură sau fundul unei căni (eu am folosit un inel de patiserie cu diametrul de 16 cm și pentru că nu este detașabil am pus hârtie de copt pe părțile laterale).

Pentru blatul superior am pus toate ingredientele (nucile caju hidratate, uleiul de cocos, sucul de portocale, mierea, cacao și uleiul esențial) într-un blender de capacitate mare și am mixat până la obtinerea unei creme fine și aromate .
Am turnat crema de caju peste primul strat și am uniformizat cu o lingură sau o paletă! Tortul a mers la congelator peste noapte, iar dimineața a fost decorat cu ciocolată neagră topită și fructe!






Sa aveți poftă! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Brioșe vegane cu caramelă și cremă de caju!

     Bine ai venit 2019! Zic eu ca acesta este anul în care vom mânca cu toții mai sănătos! Nu neapărat vegan dar cu siguranță conștient...