joi, 30 noiembrie 2017

Negresă cu final fericit

     

      Această prăjitură este foarte dragă inimii mele. Am pregătit-o pentru prima oară în ziua în care s-a născut fiica mea. De dimineață era clar că în curând îmi voi ține fetița în brațe. Și ca să scap de emoții am decis să-mi ocup timpul cu ceva util și plăcut. Zis și făcut! Seara a venit soțul meu de la muncă. Am vrut să-i dau vestea după cină, dar s-a prins el ca ceva nu e în regulă! Spre marea mea indignare 😹 nu a mai vrut să mănânce nimic ci doar să ne grăbim spre spital! Atunci "io" gravidă cum eram și cu contractii la fiecare 3 minute am zis că nu mă mișc de aici până nu mănâncă 2 felii de negresă!😤Sărmanul... a înțeles că cu gravidele nu te pui, a înghițit checul aproape întreg și l-a dus pe Ștefan la bunica. (După câteva zile l-am întrebat dacă i-a plăcut negresa (mereu îl întreb) și mi-a zis că nu-si amintește deloc 😄...) Eu între timp am pus ultimele lucruri în geantă și ne-am pornit spre spital. La 20.15 am fost internați, iar la 22.22 s-a născut Elena noastră. A fost o naștere ideală, fără medicație, cu emoții pozitive și minim personal alături, exact cum ne-am dorit. Iar ea a fost perfectă... din prima clipă când mi-au pus-o la piept și în fiecare zi de atunci.
Ce mai amintiri!🙏💞
Scriu aceste rânduri și mă gândesc: poate de aia are fiica mea tenul mai ciocolatiu?! 😂 O fi mâncat mami prea multă negresă în sarcină?! 😋
Well, I'm guilty then😅... Ador aroma ei minunată, gustul intens,  consistența ușor umedă și ingredientele deosebite...  De fiecare dată delicioasă!

Ingrediente:

  • 2 sfecle mari, fierte sau gătite la abur 
  • 1 pahar (250 g)  făină integrală de secară ( grâu, ovăz) 
  • 80-100g unt topit (sau ulei de cocos pentru varianta de post) 
  • 2-3 linguri cacao 
  • Bicarbonat de sodiu 
  • Indulcitor (eu pun 1 lingură miere și 4-5 doze stevia, echivalent cu 4-5 lingurițe de zahăr) 
  • Vanilie 
  • Boabe de cacao mărunțite (se potrivește la fel de bine și ciocolata neagră) 
  • Opțional: nuci grecești, stafide... 
În vasul robotului de bucătărie punem sfecla, untul, praful de cacao, îndulcitorul, vanilie, bicarbonatul. Când obținem o pastă omogenă, densă, adăugăm făina și boabele de cacao. Turnăm amestecul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și dăm la cuptor pentru 30-40 minute (200•C). După racirea completă se servește!
Să aveți poftă! 

 
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Brioșe vegane cu caramelă și cremă de caju!

     Bine ai venit 2019! Zic eu ca acesta este anul în care vom mânca cu toții mai sănătos! Nu neapărat vegan dar cu siguranță conștient...